Skellefteå: Kulturturism i Berättarnas stad

Kulturturism i berättarnas stad är ett delprojekt i Västerbotten – berättarnas län. Det handlar om att stärka lokala produkter med anknytning till berättande i Skellefteå, Norsjö och Malå kommun.

Genom produktutveckling i samverkan med kultur- och turistnäringen ska minst tio kulturturismprodukter med bas i det muntliga och litterära berättandet tas fram. De ska i sin tur bidra till att öka antalet besökare till destinationen Skellefteå – berättarnas stad.

Syftet är att stärka förutsättningarna för ekonomisk tillväxt inom kultur- och turistnäringen.

Målet är att utveckla förutsättningarna för en ökad kulturturism baserad på länets kulturarv i form av muntligt och litterärt berättande. Men också att öka antalet besökare till destinationen.

Utifrån projektplanen utförs arbetet enligt följande:

  • Marknadsundersökning/kartläggning
  • Urval utifrån kriterier tillsammans med branschföreträdare
  • Produktutveckling utifrån behov och möjligheter
  • Marknadsföring och försäljning

Marie Mandalh är projektledare och återfinns på Kulturenheten i Skellefteå kommun.
– Jag vill bidra till att skapa stolthet och delaktighet i bygden, att föra samman kultur- och turismnäringarna med hjälp av berättandet och låta människor berätta sin historia, säger Marie om sitt uppdrag.

Marie Mandalh, projektledare för Kulturturism i Berättarnas stad. Fotograf: Mariann Holmberg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>