Veckobrev, v 24–26, 2012

Hej, antagligen sista veckobrevet före sommaruppehållet. Jag jobbar visserligen en vecka till, men då åker jag och Marianne till Belgien för att vara med på FEST, dvs Federation of European Storytelling som i Alden Biesen håller sin årliga konferens 4–7 juli. Det ska bli riktigt kul. Tillväxtverket har godkänt resan, och Rose-Marie Lindfors, som är ordförande i berättarnät Sverige och styrelseledamot i FEST, har lovat at vi ska få en pratstund med den huvudansvarige i Alden Biesen – ett perfekt tillfälle att höra hur man arbetar med berättande i andra länder.

De tre senaste veckorna har varit lite lugnare. Jag och Marianne hade ett intressant möte med Ramona och Anahita, två yngre kvinnor med iranskt ursprung, som har fått pengar till ett dokumentationsprojekt där man studerar kvinnors brödbakande och dess sociala kontext i Iran respektive Västerbotten. Möjligen kan det finnas samarbetsmöjligheter när de är klara med projektet och vill föra ut det. Ytterligare en sådan möjlighet har yppat sig när Marianne blev kontaktad av en grupp människor som vill göra en berättarföreställning om Norrbyskärs historia. Vi träffar dem efter semestern. Likaså kommer vi att ha en träff med folk i Vilhelmina som vill göra en föreställning om Vilhelmina kyrkstads historia (passar bra med tanke på vår satsning på friluftsmuseerna), här kan vi också få med oss Vilhelmina museum!
Marie åker som en skottspole och träffar företrädare för besöksmål och turismnäring i Malå, Norsjö och Skellefteå. Även där börjar delprojektet hitta sin struktur, och en marknadsplan börjar ta form.
Ett bra styrgruppsmöte för Berättarfestivalen i Skellefteå förra veckan utmynnade bl a i att jag lovade att vara behjälplig med att skissa på en ansökan till Kulturrådet för festivalens räkning så att den kan utvecklas ytterligare.
Så här före ledigheten gäller det att ha så mycket som möjligt klart så att det bara är att sparka igång igen i höst. Vi alla i projektet har därför jobbat hårt med att få klart med exakt vilka som ska få gå de två första utbildningarna (Skellefteå respektive Lycksele). Särskilt glädjande är att vi hittat samverkan med projektet Visit Sápmi så att vi kan jobba med samma samiska företag (ungefär såsom vi tänker med AC Interntational och andra projekt).
Ja men nu lyser ju solen också – dags att logga ut snart :)
Nä förresten, nu gick den i moln igen :(
Om vi inte hörs på nåt annat sätt vill jag passa på att önska er en riktigt
SKÖN SOMMAR