Veckobrev, v 49–52, 2013

Här kommer så årets allra sista veckobrev.

I början av december var vi på möte i …… kommun för att fråga om de skulle vilja utses till Årets Berättarkommun år 2014. Och de ville de! Så nu får ni vara nyfikna i ytterligare tre månader, närmare bestämt till den 27 mars, då Robertsfors överlämnar berättarbudkavlen till… Det sker som vanligt under Berättarfestivalen i Skellefteå.

Arets berättarkommun 2013 Robertsfors 2013

Robertsfors kommunalråd Patrik Nilsson tar emot berättarbudkavlen under 2013 års Berättarfestival i Skellefteå. Vilken kommun kan tänkas bli Årets Berättarkommun 2014?

Den 9 december var det dags för projektägaren själv, Region Västerbotten, att ta del av vårt pågående arbete med storytelling. Under en personaldag med mer än hundra deltagare höll Jenny i två inspirerande workshops; hur kan en stor och mångfacetterad verksamhet som Region Västerbotten kommunicera sin värdegrund med hjälp av storytelling?

Jag sparar det allra bästa till sist, även om det inte är en dagsfärsk nyhet. Det är nu helt klart att projektet ”Västerbotten – berättarnas län” beviljats förlängning i ytterligare fyra månader. Det innebär att vi får ännu mer tid att under hela 2014 fördjupa, bredda och sprida det muntliga berättandet i länet. Med denna julklapp till oss själva önskar jag, Marie, Jenny och Marianne en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Anders